Yargıtay Başkanvekili Ömeroğlu’ndan Tutuklama Üzerine Açıklama

YARGITAY Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu’dan Önemli Açıklamalar

Yargıtay Birinci Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu, tutuklamanın bir tedbir olduğunu ve şartlarının çok zor olduğunu belirtti. Ömeroğlu, “İstinaden uygulanması lazım ama dava açıp yargılama 10 sene sürecekse, toplum tatmin olmuyor, hemen ne görmek istiyor, tutuklansın” dedi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen Kariyer Zirvesi programına katılan Ahmet Ömeroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Kenan Yaşar, Hakim ve Savcılar Kurulu Üyesi Aysel Demirel ile hukuk fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi. Ömeroğlu, yargılamada adaletin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, “Kusurlu insan davranışıdır, insan değildir. Ceza hukukunun odak noktası fiildir. Bir insanın en değerli şeyi şerefidir, onurudur. Şerefi olmayanın dini de olmaz, milleti de olmaz, milliyeti de olmaz. Arkadaşlar, lütfen failin kimliği, partisi, milliyeti, cinsiyeti ne olursa olsun hiç kimsenin haysiyetiyle oynamaya hakkı yok. O insanın sadece kusurlu bir davranışını yargılıyoruz” şeklinde konuştu.

‘İŞİ NE UZUN NE KISA TUTMAK LAZIM’

Ahmet Ömeroğlu, yargılamanın süresinin önemine değinerek, “Yargılamalar makul sürede yapılmazsa, aslında tedbir olarak aldığımız kararlar cezalandırma haline dönüşebilir. Tutuklama bir tedbirdir, şartları çok zordur. İstinaden uygulanması gerekir fakat dava açıp yargılama süreci 10 sene sürerse, toplum tatmin olmaz, hemen cezalandırılmasını ister. Sakarya’da bir kepçe operatörü hayvanı öldürdüğünde o suç mevzuatta yer almıyordu. Sonradan Hayvan Koruma Kanunu çıktı. Bu nedenle yaptığımız işi ne uzun ne de kısa sürede sonlandırmak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.

  • Kaynak: Demirören Haber Ajansı
  • Kategori: Güncel

Related Posts

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

Kütahya’da deprem, öğrenciler eve gönderildi

4.6 büyüklüğündeki depremle sallanan Kütahya’da, Simav ve çevresindeki köylerde bulunan okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

23 Nisan’da Minik Eller Zeytin Fidanı Dikti

Minik eller 23 Nisan için zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu BALIKESİR – Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte anaokulu öğrencileri, zeytin fidanlarını toprakla buluşturdu …

Haydi Tenise Projesi ile Çocuklar Tenisle Buluşuyor

Çocukların tenis sporuyla tanışmasını ve tenis kültürünün yaygınlaşmasını hedefleyen “Haydi Tenise” projesi, Gençlik ve Spor Bakanlığının desteği ve Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Tenis Federasyonu iş birliğinde 11 deprem ilinde eş zamanlı …

Kocaeli Emniyeti’nden 23 Nisan Coşkusu: Çocuklar Polis Üniformalarıyla Görevde

KOCAELİ İl Emniyet Müdürlüğü’nün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında polis üniforması giyen çocukları çeşitli birimlerde görevlendirerek, çektiği klip renkli görüntüler oluşturdu. Telsizden anons yaptırılan çocuklar bayramın …

Faysal Soysal’ın üçüncü şiir kitabı rafta: ‘Gökyaşı’ okurunu bekliyor

Soysal’ın Ebabil Yayıncılık tarafından yayımlanan iki bölümlük kitabında, son on yılda kaleme aldığı toplamda 52 şiiri yer alıyor. Soysal, modern zamanlarının ruhlarımızda yarattığı yorgunluktan, değişen dünya dinamiklerinin içsel sorgulamalarına …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir