Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis Çalışanlarının Dikkatine: Bel, Boyun ve Sırt Ağrılarına Son!

Hareketsiz yaşamın sadece kalp rahatsızlıkları, obezite ve diyabet gibi metabolik hastalıklara yol açmadığını, aynı zamanda dolaşım ve sindirim sistemi bozukluklarına da sebep olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, ofis çalışanlarında en sık görülen şikayetlerin bel, boyun ve sırt ağrıları olduğunu vurguladı.

Uzun süre masa başında oturmanın omurganın uygun olmayan pozisyonda kalmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Ağırman, bu durumun kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ifade etti. Yanlış duruş ve oturuşların kas kısalıklarına, omurga eğriliğine, kemik erimesine ve disk fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Ağırman, özellikle ofis çalışanlarının oturma düzenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Omurganın sağlığı için dik oturma pozisyonunun önemine değinen Doç. Dr. Ağırman, bel destekli sandalyelerin tercih edilmesi gerektiğini ve monitör ekranına bakarken başın dik tutulması gerektiğini belirtti. Oturma düzeniyle ilgili olarak yapılması gereken küçük değişikliklerin omurga sağlığını önemli ölçüde iyileştirebileceğini söyleyen Ağırman, hareketsizlikle mücadelede alışkanlıkların değiştirilerek daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesinin büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Egzersizin hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ağırman, oturmalı işlerde çalışanların iki saatte bir 5 dakikalık germe egzersizleri yapmalarını, ayrıca yarım saatte bir kalkıp 2 dakika yürümelerini önerdi. Küçük hareket molalarının vücudu rahatlatacağını ve ağrıları önleyebileceğini belirten Ağırman, ofis çalışanlarının daha sağlıklı bir yaşam için küçük önlemler alabileceğini ifade etti.

Related Posts

Hem şekerli hem faydalı: Dondurmanın şaşırtıcı etkisi

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan dondurma, serinletici tadıyla küçük büyük herkesin favori lezzetleri arasında yer alıyor. Ancak bu tatlı kaçamağın sağlık üzerindeki etkileri, yıllardır tartışma konusu. “Şekerli olduğu için zararlı” düşüncesi olsa da uzmanlar tersini söylüyor.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Hızla kilo vermek için aç kalmayın! 12 basit kuralla metabolizmanızı harekete geçirin

Tüm yıl özlemle beklediğimiz yaz mevsimi kapımızı çalarken, hemen hepimizi zayıflama telaşı sardı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Pınar Koç, metabolizmanızı hızlandırmanın 12 kuralını anlattı.

Sağlık Bakanlığı: Boy-kilo ölçümü yapılan kişilerin yüzde 64,4’ünün sonucu normal kilo sınırının üzerinde

Sağlık Bakanlığı tarafından, fazla kilolulukla mücadele ve toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan “İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında, 10-23 Mayıs 2025 tarihleri arasında yapılan ölçümlere ilişkin ilk iki haftalık veriler açıklandı. Kampanya çerçevesinde Türkiye genelinde 1 milyon 143 bin 189 kişiye boy ve kilo ölçümü yapıldı.

Boynunuzdaki ince çizgiler o hastalığın habercisi

Cildinizde meydana gelen fakat açıklanamayan değişiklikler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle uzun süre güneşte kalanlarda bu durum daha da ciddi boyutlara ulaşabiliyor.

Hijyenik olmayan yüzme havuzu suları konusunda uzmanlar enfeksiyona karşı uyarıyor: Kulak tıkacı kullanın

Uzmanlar, yaz aylarında hijyenik olmayan havuzların ‘yüzücü kulağı’ riskini artırdığına dikkat çekiyor.