Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Yüksek Elektrik Faturalarının Ardında Amerikalılar mı Var?

Son zamanlarda vatandaşlar yüksek elektrik faturaları ile boğuşurken bu faturaların Amerikalılara gittiği ortaya çıktı. Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi sürecinde önce yandaş şirketlerin zenginleştiği görüldü. Daha sonra ise bu şirketler, işi yabancı şirketlere devretti. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TEDAŞ) Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerindeki 4 milyon elektrik abonesiyle ilgili Uludağ elektrik dağıtım ihalesini Limak-Kolin-Cengiz ortaklığı kazandı. Ancak daha sonra Kolin ve Cengiz’in hisseleri tamamen Limak’a satıldı ve şirket sadece Limak’ın oldu. Limak da bir süre sonra bu şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e sattı. Actis de sonrasında şirketi Amerikan General Atlantic’e devretti.

Yabancılarla Elektrik İş İçinde mi?

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada, “Özelleştirmeler sonucunda 4 milyon elektrik abonesinin önce yandaş şirketlere, sonra İngiltere’ye ve en sonunda da Amerika’ya müşteri yapıldığını” belirtti. Limak’ın şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e devretmesiyle birlikte abonelerin Amerikan şirketine para ödemeye başladığını öne süren Yavuzyılmaz, vatandaşların tamamının yabancı şirketlere müşteri, abone ve borçlu hâline getirildiğini vurguladı.

Milli Varlık Yabancılara mı Devredildi?

Yavuzyılmaz, “Özelleştirme sürecinde 4 milyon abonenin önce yandaş şirketlere, ardından İngiltere’ye ve nihayet ABD’ye gittiğini” belirterek, milli varlıkların yabancı şirketlere satıldığını ifade etti. Limak’ın şirketi Actis’e hangi bedelle sattığı ve Actis’in de Amerikan General Atlantic’e hangi tutara devrettiği konusunda daha fazla bilgi talep eden Yavuzyılmaz, şirketin denetimi ve kontrolü konusunda şeffaflık sağlanması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Taş duvar ahırda başlamıştı! Devlet desteğiyle modern tesis kurdu!

Erzurum’da yıllardır besicilik yapan 48 yaşındaki Osman Tanhaş, taş duvar ahırda yaptığı hayvancılığı, devletin hibe desteğiyle Avrupa standartlarında modern tesise taşıdı.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Örtü altı domateste hasatta sona yaklaşıldı

Türkiye’nin yaş sebze ve meyve üretiminde önemli bir yere sahip Mersin’de soğuk havalarda alınan tedbirler sayesinde kurtarılan örtü altı domateste hasat sürüyor. Sona yaklaşılan örtü altı üretimin büyük oranda zarar görmeden devam etmesi nedeniyle bahçede domatesin fiyatı 22-25 TL bandında olduğu belirtildi.

Küresel piyasalar ABD’de açıklanacak büyüme ve istihdam verilerine odaklandı

Küresel piyasalar, ABD-Çin tarifelerine ilişkin iyimserlik ve yumuşayan söylemlerle geçen hafta pozitif seyrederken, gözler büyüme ve istihdam verilerinin açıklanacağı yeni haftaya çevrildi.

Metropoll Anketi: Ekonomiye en büyük etki İmamoğlu’nun tutuklanması mı, protestolar mı?

Ülke ekonomisini İmamoğlu’nun tutuklanması mı yoksa CHP’nin başlattığı protesto ve boykotlar mı daha çok olumsuz etkiledi? Metropoll Araştırma Nisan ayı sonuçlarını yayımladı.

Türkiye ve ABD ticarette yeni döneme hazırlanıyor: İşbirliği ve yatırım mesajı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’li mevkidaşlarıyla yaptığı telekonferans görüşmesinde iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hedefinin altını çizdi. Enerjiden dijital ekonomiye birçok alanda iş birliği mesajı verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir