Van’da Sağlık Ekiplerinin Hızlı Müdahalesiyle Anne ve Bebeği Hayata Döndü

Van’da Yetkili Sağlık Ekipleri Acil Durumda: Bir Kadın ve Bebeği Kurtarıldı

VAN – Van’ın Çatak ilçesinde 43 haftalık hamile olan bir kadının doğumunda meydana gelen sorunlar, sağlık ekiplerinin zamanında müdahalesiyle hem annenin hem de bebeğinin hayatını kurtardı.

Çatak Devlet Hastanesi’ne gelen 35 yaşındaki Leyla Kameri, üçüncü çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak bebeğin rahimde dışkılaması, plasentadan ayrılması ve annenin aşırı kanama geçirmesi nedeniyle acil bir durum oluştu. Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, annenin hayatı tehlikeye girdiği için olayı hemen Van’a sevk etti. Transfer sırasında 112 ambulansı ve doktor refakatinde anne ve bebeğin durumu yakından izlendi.

Anne ve bebek, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Acil Ünitesine ulaştığında, nöbetçi kadın doğum uzmanı tarafından hızlıca müdahale edildi. Acil bir şekilde cerrahi ve tıbbi müdahalelerle annenin rahmi korunarak başarılı bir şekilde tedavi edildi. Böylece hem annenin hayatı hem de doğurganlığı korundu. Anne ve bebeğin genel sağlık durumlarının iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edilecekleri bildirildi.

“Hayati Tehlikesi Büyük Ölçüde Azaldı”

Çatak Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ayşegül Coşkun, hastanın durumu hakkında açıklama yaparak, 43 haftalık bebeğin plasentadan ayrıldığını belirtti. Doğum sonrası bebeğe pediatri ekibinin müdahale ettiğini ve hastanın aktif kanama yaşadığını söyledi. Gerekli ekipmanlar temin edildikten sonra hastanın Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini ekledi. Transfer sürecinde hastayı kabul eden Dr. Mazlum Gönül’ün hızlı müdahalesi sayesinde annenin rahmi korunarak hayati tehlikesi büyük ölçüde azaltıldı. Hastanın yoğun bakım sürecine ihtiyaç duymadan serviste takip edildiği ve kısa sürede toparlandığı belirtildi. Anneyle birlikte 112 ekipleri tarafından sevk edilen bebek ise doğum sonrası takibi için hastanenin yenidoğan yoğun bakım ekibine teslim edildi.

“Doğum Sonrası Kanamalar Risklidir”

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mazlum Gönül, doğum sonrası kanamaların önemine değinerek, hızlı ve etkili müdahalenin büyük önem taşıdığını belirtti. “Postpartum kanamalar, gebelik sırasında rahme yönelen yüksek kan akımı nedeniyle ölüm riski taşıyan ciddi kanamalardır. Hastamıza 8 ünite kan transfüzyonu yapıldı ve şu anda genel durumları iyidir. Taburculukları beklenmektedir” şeklinde konuştu.

Anne Leyla Kameri ise doğum sırasında yaşadığı zorlu süreçten bahsederek, hızlı müdahalede bulunan doktor ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Yaşanan depremler çocuklarda travmaya neden olabilir

Türkiye’de yaşanan depremler, çocuklarda travmalara sebep olabiliyor. Uzmanlar, deprem gerçeğini çocuklara doğru şekilde anlatmanın yaşanabilcek korkuyu en aza indirebileceğini belirtti.

Ses Teli Ameliyatı

Ses teli ameliyatı ve ses telleri sağlığı hakkında bilgi veren Prof.Dr. Bülent Evren Erkul, önemli bilgiler verdi. 

Seyahatte karşılaşabileceğiniz ölümcül risk: Belirtilere dikkat!

Dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen sıtma, özellikle tropikal bölgelerde yeniden yükselişte. Tropikal bölgelerden gelen vakalarda endişe verici bir artış yaşandığını vurgulayan Prof. Dr. Bahadır Ceylan, yüksek ateşle başlayan hastalığın tedavi edilmezse çoklu organ yetmezliği ve ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çekti.

Vücudunuzu içten içe tüketiyor olabilir! Bu eksiklik çok tehlikeli

İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Merve Güner, kalsiyum eksikliğinin kalp ritim bozuklukları, kas kasılmaları ve nöbet gibi hayati risklere yol açabileceğini söyledi. D vitamini ve beslenmenin önemine dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir