Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedefleri Yükseliyor

Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Hedeflerine Doğru Büyük Adımlar

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, Türkiye’de bugün 32,7 gigavat seviyesinde olan yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavata ulaşması hedefine vurgu yaptı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Enerji Konseyi öncülüğünde düzenlenen “Uludağ Enerji Zirvesi” adlı etkinlik, “Yerli Teknoloji ve Mega Enerji Yatırımları” oturumuyla devam etti.

HİT 30 Programı Direktörü Ahmet Solmaz, moderatörlüğünü üstlendiği oturumda, dünya genelinde güneş kaynaklı enerji üretiminin hızla büyüdüğünü ve yenilenebilir enerjiye yönelik yatırımların arttığını belirtti.

Ahmet Solmaz, gelecekte enerji piyasasındaki büyümenin güneş ve rüzgar enerjisiyle devam edeceğini vurgulayarak, “2023 yılı itibarıyla küresel elektrik üretiminin yüzde 30’u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanmaktadır. Türkiye’nin yenilenebilir enerji yatırımlarının 2035 yılında 120 gigavat seviyesine ulaşması hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.

Ahmet Solmaz, Türkiye ve küresel çapta enerji sektöründe önemli yatırımların beklendiğini belirterek, HİT 30 Programı kapsamında yenilenebilir enerji alanına destek verdiklerini ifade etti.

Zirvede bir araya gelen sektör temsilcileri, yenilenebilir enerji üretimine ve yatırımlarına ilişkin bilgileri paylaşarak, etkinlikte önemli konulara değindiler.

Zirvenin ilk günü “Enerji Yatırımlarında Finansal Dönüşüm: Sermaye Yapıları ve Fonlama Modelleri” ve “Toplayıcılık, Esneklik Piyasaları ve Dijital Dönüşüm” oturumlarıyla sona erdi. Etkinlik, “Geleceğin Enerji Stratejisi” temasıyla devam edecek ve önümüzdeki günlerde enerji sektöründeki yenilikçi konuları ele alacaktır.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Cem Şan – Ekonomi

Related Posts

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Apple, iOS 26 Beta 2’yi yayınladı

Apple, WWDC 2025’te tanıttığı yeni nesil kullanıcı arayüzü Liquid Glass ile iPhone ve iPad’lerde radikal bir görsel dönüşüm başlattı. Camın ışık kırma özelliklerinden esinlenen yarı saydam tasarım, işletim sistemine modern bir görünüm kazandırsa da, ilk beta sürümünde kullanıcılardan karışık tepkiler aldı. Ancak Apple, bu eleştirilere hızlı bir yanıt vererek pazartesi günü yayınlanan iOS 26 Beta 2 güncellemesiyle ilk düzeltmeleri hayata geçirdi.

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Tesla’nın yeni hayata geçen “robotaksileri”, ilk haftadan federal güvenlik tarafından “trafik kurallarını ihlal” gerekçesi ile uyarıldı

Evreni anlayış biçimimizi değiştirecek teleskoptan ilk görüntüler

Vera Rubin Teleskobu’nun Dünya’ya çarpma mesafesindeki gök taşlarını tespit etmesi ve Samanyolu Galaksisi’ni de haritalaması bekleniyor.

Apple ürünlerine artık etiket yapıştırılacak

Apple, Avrupa Birliği’nde yürürlüğe giren yeni düzenleme kapsamında, iPhone ve iPad modellerine enerji verimliliği etiketleri eklemeye başladı. 20 Haziran 2025 tarihi itibariyle AB’de satılan tüm yeni Apple cihazlarının kutularında yer alacak bu etiketler, kullanıcıların ürün seçimini daha bilinçli yapmalarını sağlamayı hedefliyor.

Huawei FreeBuds 6 ile yeni nesil ses deneyimi

Teknoloji devi Huawei, kablosuz kulaklık serisine yeni bir halka ekledi: FreeBuds 6. Markanın üst düzey modeli FreeBuds Pro 4’ün bir alt segmentinde konumlanan FreeBuds 6, yaklaşık 170 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürüldü. Nixanbal adlı …